RP FB Pixel
Skip to content
« Bakåt

Truckutbildning Toyota A1-4, B1-3


Kursbeskrivning

Truckutbildning enl. TLP10 för trucktyperna A 1-4 och B 1-3. Toyota-kort

Genom anmälan samtycker jag att mina personuppgifter sparas i enlighet med Road Partners GDPR-policy.

Truckutbildning - TLP 10
Vår truckutbildning ser till att minska riskerna för ohälsa och olycksfall på arbetsplatsen. Truckförarutbildning är en av de viktigaste och mest effektiva åtgärder som finns för att förebygga skador och olycksfall på arbetet. Truckkort kan också vara en lönsam investering i och med att skador på gods och maskiner minskar när kunskapsnivån höjs genom utbildning.

Vem är kursen för?
Utbildningen vänder sig till alla som använder truckar eller som arbetsledare kommer i kontakt med truckar i sitt arbete.

Vad säger lagstiftningen?
Från och med 1 juli 2007 ställs betydligt hårdare krav på arbetsgivares ansvar att förarna har genomgått truckförarutbildning. Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS:2006:5 ”Användning av truckar” fastställer att det är arbetsgivarens skyldighet att ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper över den anställdes kunskaper med avseende på säker användning.

Dokumentation – utbildningsbevis
Våra truckutbildningar följer branschens riktlinjer och läroplanen TLP10. Truckkort efter godkända teoretiska och praktiska prov utfärdas i Toyota:s regi.

Vilken truckutbildning ska jag välja?

Truckkort Kategori A
1. Låglyftande plocktruck (föraren lyfts ≤ 1,2 m) 2. Ledstaplare med eller utan åkplatta 3. Låglyftande åktruck stående eller sittande (Lyfthöjd ≤ 0,2 m) 4. Låglyftare med eller utan åkplatta. (Lyfthöjd ≤ 0,2 m)

Truckkort Kategori B
1. Motviktstruck Höglyftande åktruck (Stående eller sittande) 2. Skjutstativtruck 3. Höglyftande plocktruck (Lyfthöjd över 1,2 m) 5. Smalgångstruck 6. Fyrvägstruck

Tid

3 dagar, 08:00 - 16:00

Pris

Deltagaravgift 5 600 SEK exkl. moms
16 - 18 oktober, 08:00 - 16:00
Örebro
5 platser kvar